top of page
Anchor 1

BIOGRAPHY

Rođen 1990. u Smederevu (Srbija) Vojin Kocić je sa osam godina imao prve lekcije na gitari u svom rodnom gradu kod profesora Jovice Milosevica a potom u klasi Prof. dr Darka Karajica u muzičkoj gimnaziji “Josip Slavenski” u Beogradu. Dobijao je ponude I stipendije da nastavi studije u mnogim zemljama ( Nemačka, Austrija, Italija, Grčka, Švajcarska-Ženeva…..). Nakon godinu dana studiranja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srdjana Tosica, po preporuci Maestra Oskara Gilje (Segovijin ucenik), odlučuje da 2011. godine nastavi studije sa profesorom Andersom Miolinom na Univerzitetu umetnosti u Cirihu (Switzerland), gde stice Bachelor of Arts, Master of Sepecialized Music Performance i Master of Pedagogy diploma, gde postiže vrhunske rezultate I stiče brojne stipendije kao i priznanja kao najbolji student.

 

Vojin se usavrsavao 2007, 2010, 2014. i 2015. godine kod profesora Oskara Gilje na “Accademia Chighiana” u Sieni (Italija) gde kao jedini gitarista u istoriji ove poznate akademije (osnovana 1932. godine) prima “Diploma d’Onore” za svoja umetnicka dostignuca. Pohadjao je i masterclassove kod cuvenih majstora na gitari kao sto su Pepe Romero, Leo Brouwer, Hubert Kappel, Zoran Dukic, Dusan Bogdanovic, Carlo Marchione, Pavel Štajdl i kod mnogih drugih.

 

U svojoj karijeri, od malih nogu (od osme godine) pa do danas, Vojin je nagradjivan sa preko 50 priznanja na medjunarodnoj sceni medju kojima su prve nagrade na prestiznim internacionalnim takmicenjima za gitaru, specijalne nagrade, stipendije, povelje, proglašavan za “vunderkinda” I svake godine njegovog školovanja proglašavan za najboljeg mladog muzičara godine. Pored osvojenih brojnih prvih nagrada u svojoj kategoriji na domacim i medjunarodnim takmicenjima, svoje prvo medjunarodno takmicenje u kategoriji bez starosne granice osvaja sa samo 14 godina a zatim nastavlja da osvaja jos 17  nagrada na prestiznim gitarskim takmicenjima medju kojima su najistaknutije: 1. nagrada na “John Duarte” (Austria 2008), 1. nagrada na “Citta di Gargnano” (Italija, 2009), 1. nagrada na “Ruggero Chiessa” International Guitar Competition (2010), 1 . nagrada na Enrico Mercatalli (Italija 2012), 2. nagrada na “Agustin Barrios” (Italy, 2012), 2. nagrada (prva nije dodeljena) na Hubert Kappel (Germany 2014), 1. Nagrada na Heinsberg International Guitar Competition (Germany, 2017). Vojinov poslednji uspeh je 1. Nagrada na International Guitar Competition Heinsberg (Germany 2017) gde je kao pobednik dobio mogucnost da snimi svoj prvi CD u Torontu za cuvenu izdavacku kucu NAXOS.

 

U decembru 2014. Godine u Zenevi na osmom po redu finalu “Prix Credit Suisse Jeunes Solistes”  (takmicenje svih instrumentata I operskih pevača) Vojin je bio pobednik ovog prestiznog takmicenja. On je izabran kao najbolja mlada muzicka licnost u Svajcarskoj, i pored nagrade od 25 000 svajcarskih franaka, dobija priliku da debituje na prestiznom svajcarskom Lucerne Festivalu  2015. godine.

 

Vojin Kocic je do sada odrzao preko 200 solistickih koncerata u raznim zemljama Evrope kao sto su Svajcarska, Nemacka, Austrija, Italija, Francuska, Portugal, Grcka, Slovenija, Slovacka, Hrvatska, Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Srbija. Kao solista nastupao je sa orkestrima poput Atina Camerata (Grcka), Sinfonijski orkestar Radio Televizije Srbije, Gudaci Svetog Djordja (Srbija), Orchestergesselschaft Zürich, Stringendo Orchestra Zürich, Orion Trio (Basel). Nastupao u Cirihu sa čuvenim violinistom Ingolf Turban (Nemačka) .

Njegove koncerte prenosile su radio i televizijske kuce kao sto su SRF 2 radio (Švajcarska), Radio Swiss Classic, NPO Radio 4 (Nederlands), Radio Televizija Slovenije (Ars), Hrvatska radio televizija, RTCG(Crna Gora) , Radio Televiza Srbije itd.

Redovno održava masterklasove učenicima I studentima na internacionalnim festivalima (Nemačka, Švajcarska, Italija, Austrija, Hrvatska….) Isto tako, vrlo često I žirira na internacionalnim muzičkim takmičenjima.

Pored klasicne gitare, Vojin je posvecen sviranju rane muzike na istorijskim instrumentima kao sto su vihuela, renesansna lauta, barokna gitara i barokna lauta, sa kojima je imao brojne nastupe.

 

 

Vojin Kocic svira na klasicnoj gitari Masaki Sakurai (2017) i Greg Smallman (2010), koristi Dâddario zice i snima za izdavacku kucu NAXOS.

Zbog svoje muzikalnosti i ekspresivnom sviranju, virtuozitetu, interpretaciji muzike za gitaru od Renesanse do muzike stvarane u 21. veku, Vojin Kocić pripada samom vrhu internacionalne gitaristicke scene. Kritika ga naziva “Majstorom neznih tonova” (SRF). 

12

MAR

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

26

MAR

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

12

MAR

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

26

MAR

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

12

MAR

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

26

MAR

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

KONCERTI

Anchor 2
Anchor 3

PHOTOS

AUDIO

VIDEO

Coming soon on compact disc, Spotify and iTunes.

BUY CD // LINK

Title of the song I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Title of the song I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

DISKOGRAFIJA

Uskoro!

Guitar Recital - Laureate Series. Works by J.S.Bach, M.M.Ponce, G.Regondi, M.Pasieczny.

Snimljen u Torontu za Naxos Records,  Naxos Music Group. April 2018.

Uskoro na kompakt disku, Spotify i iTunes.

BUY CD // LINK

PRESS KIT

Download full CV // English

Download full CV // German

Photos in high resolution // 300 dpi

Download full concert schedule

Anchor 4

KONTAKT

VOJIN KOCIC

 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

+47 54302 80253 8202

KONTAKT FORMA

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
Anchor 5

Thanks! Message sent.

bottom of page